Leuke dingen duren nooit echt lang helaas. Maar deze carnaval mag tot nu toe in het rijtje van de betere edities. Ondanks de wind en de regen hebben we samen toch acte de presence gegeven in ons eigen Oeteldonk. De zaterdag begonnen met een opwarmertje. Gestart in de Uilenburg, via de Ridderstraat naar de Graven van Leuven om daar het evenement van onze vrienden van Tussenneusenlippe te bewonderen. Een leuke start van Carnaval 2020.
Zondag gestart in dezelfde Graven van Leuven om de intocht tegemoet te lopen en zo de toeschouwers wachtend op de intocht te vermaken. Jammer alleen dat Celine zich deze carnaval ziek heeft moeten melden. Ingestapt en het laatste stuk meegelopen om onze Prins en Adjudant en natuurlijk de Peer welkom te heten in zijn Pronkjuweel. Lekker gesnackt bij de Boemerang en op naar Centraal in afwachting van de onthulling van Knillis. Buiten gekomen had deze onthulling al (veel vroeger als aangekondigd) plaats gevonden. Dat was wel even een teleurstelling. Maar Oeteldonkers, en dus ook Tie Dal Dee-ers gaan dan gewoon door. Lekker dweilen, er viel regen genoeg, om zo rond zes uur gezamenlijk te gaan eten bij Het Grote Genoegen. Was weer keurig verzorgd daar!! Nog even een uurtje de stad in om af te sluiten bij de Raadskelder. Lekker muziek gemaakt.
Maandag gestart bij t Pumpke. De optocht tegemoet gelopen richting de Fijnproever. Even een lekker warm broodje gegeten. Plan was om de optocht vooruit te lopen om opnieuw de wachtende toeschouwers te vermaken. Maar de optocht leek er zin in te hebben. Voor we het in de gaten hadden kwam deze al de hoek van de Hinthamerstraat om. Na even te hebben getwijfeld wat te doen toch besloten het oorspronkelijke plan uit te voeren. Veel waardering gekregen van de aanwezigen langs de kant. Even de Oeteldonkers op de rolstoeltribune vermaakt met onze muziek om vervolgens ter hoogte van het theater de optocht te kijken. Vanwege de regen naar binnen “gevlucht” en in de Kiet lekker muziek gemaakt. De regen zorgde ervoor dat we in het Theater zijn blijven hangen. Samen nog even gaan kijken bij onze vrienden van de Picollo en gewoon een lekker drankje gedaan. Rond zes uur was het weer etenstijd. Op naar de griek Rhodos in de Kerkstraat. Zoals altijd was het ook hier weer uitstekend verzorgd. Na het eten naar het Amadeirohuis en daar nog twee keer een mooie serie muziek neer kunnen zetten. Een waardige afsluiter van de maandag.
En dan is het al weer dinsdag. Vandaag gaan we op bezoek bij de Postkwakers. Elf jaar geleden hebben we daar hun evenement ook opgeluisterd. Dit lustrum kunnen we dan ook niet voorbij laten gaan. Om een uur of drie zijn we daar te zien en te horen. Welkom als je even niet weet wat te doen vanmiddag. Vanavond om twaalf uur is het al weer voorbij en maken we ons op voor het haringhappen en Carnaval 2021. Heb er nu al zin in. Tot het volgende bericht.